De 5 största hästraserna

Hästar är stora kraftfulla djur och deras storlek kan skrämma människor, även om de oftast är mycket lugna, intelligenta och ofarliga djur, särskilt dragraser.

Vi har listat de fem största hästraserna i världen, du kommer inte att tro det när du ser fotot av hästras nummer 1! Låt nedräkningen börja:

5) Holländsk draghäst

Den holländska draghästen är en tyngre ras som har sitt ursprung i Nederländerna. Den är känd för sin grova kropp, breda hals och och korta ben. Den holländska draghästen har relativt små öron och ögon för sin storlek. De används inte i stor utsträckning idag och är ganska ovanliga. Människor tenderar att fascineras av dess storlek och majestätiska utseende.

4) Percheron

Percheronhästen är den fjärde största hästrasen och har sitt ursprung i Frankrike. Den är den mest populära bland de tyngre raserna eftersom den har fått ett mer ”elegant utseende” och används regelbundet för att blanda raser. Ett percheron-sto från Australien har ett rekord i att dra 1500 kg över 4 meter. En annan berömd percheronhäst är Dr Le Gear, han nådde en höjd av 2,13 meter och var den största hästen på jorden när han levde.

3) Belgisk draghäst

Rasen har sitt ursprung i Belgien som namnet antyder. Den moderna belgiska draghästen är större än vad rasen var för 100 år sedan. Den används främst som vagnshäst. Deras rygg är mycket bred och kort. De är kända för att vara mycket lugna av naturen och intelligenta, därför är de en mer populär bland de stora hästraserna.

2) Clydesdale

Clydesdalehästarna har en unik färgsättning som gör att man känner igen dem direkt med sina stora vita strumpor och omfattande fjäderdräkt. De har blivit världskända genom Budweiser-reklamen, du kan se dem här.

1) Shire-häst

Shirehästen kommer ursprungligen från Storbritannien och har hållit världsrekordet för både den längsta och största hästrasen. Hingstar kan vara svarta, grå eller bay och ston kan vara svarta, grå, bay eller roan. Genomsnittsvikten ligger mellan 850 kg och 1100 kg. Den största hästen som registrerats i historien är shire ”Mammoth”, han var 219 cm lång.